Chișinăul găzduiește un loc unde misterele spațiului cosmic sunt explicate tuturor, iar cei mai renumiți cosmonauți zâmbesc din fotografii cu o vechime de câteva decenii. Acolo, nu se uită despre contribuția moldovenilor în cercetarea cosmosului, iar copiii învață cum să modeleze rachete. Muzeul Cosmonauticii așteaptă vizitatori pentru a le face cunoștință cu un domeniu ce deșteaptă curiozitatea celor mici și mari.

Studenții grupei Tur — 1602 în vizită la Muzeul Cosmonauticii

Pe data de 26 septembrie, studenții anului III Specialitatea Turism a Universității de Stat din Moldova, împreună cu doamna dr. conf. univ, Dolgopol Angela au petrecut orele de la disciplina ”Teoria și practica excursionistă” vizitând Muzeul Cosmonauticii.

Muzeul se află în incinta Centrului de Creație a Copiilor și Tineretului. Este cert că multe exponate și lucrări manuale au fost adunate și construite de către tineret, care manifestă creativitate și inițiativă. Excursia a fost condusă de către Doamna ghid , care a expus succint istoria evoluției cosmonauticii. Au fost relatate biografiile unor asemenea cosmonauți notorii ca Iurii Gagarin – primul om ieșit în spațiu, și Valentina Tereșcova – prima și unica femeia-cosmonaut, care a comis un zbor spațial, fiind singură.

„Simte-te cosmonaut”, fabricat în Moldova

Studenții s-au familiarizat cu aportul Republicii Moldova în dezvoltarea domeniului aeronautic. Puține persoane cunosc faptul că, anume pe teritoriul Basarabiei au fost proiectate și fabricate: сreionul mecanic, hrana pentru cosmonauți, care se păstra în tuburi, sau în ambalaj special, precum și a băuturilor uscate concentrate.

În timpul excursiei au mai fost examinate scafandre, haine ale cosmonauților, detalii ale navelor cosmice. Studenții au examinat cartea «The Hubble Cosmos», care familiarizează cu sistemul planetar, cu diferiți sateliți și cu mediul extern al Căii Lactee. Telescopul «Hubble» a reprodus imaginile minunate ale peisajelor universului, este meritat faptul că sloganul pentru descoperirile lui sună așa — «Universul prin prisma telescopului perfect».

Măsura dată a avut nu numai un caracter de instruire, dar și cognitiv. Studenții au rămas profund impresionați de noua metodă de petrecerea orelor. Exprimându-și recunoștința pentru  aceasta întregului Departament EMkt și dn-ei Dolgopol A. Pentru posibilitatea de a obține cunoștințe atât cu caracter teoretic, cât și aplicativ. Astfel, studenții salută această abordare relativ nouă de asimilare a cunoștințelor.

Gusev Stepan — Anul III, Specialitatea Turism, FȘE, USM.

Muzeul Cosmonauticii, trecut prin prisma studenților din cadrul specialității TURISM

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *