Orele la disciplina Servicii turistice sunt din ce în ce mai interesante și atractive. Studenții specialității SHTA sunt incluși într-un proiect de cercetare și de cunoașterea a monumentelor istorice din Chișinău, cât și de identificare a unor produse turistice noi cu aspecte istorice relevante pentru comunitatea noastră și cea internațională.

În cadrul acestei lecții practice studenții au fost familiarizați cu istoria, potențialul și valoarea turistică a monumentelor. Traseul turistic a inclus monumentele de arhitectură și „de mult uitate” ca: Casa unde a trăit Maria Bieșu; fosta clădire a Liceului „Alexandru Donici” – gazda adunării unde s-a votat Actul Unirii (27 martie 1918); fosta clădire a Orfelinatului de băieți „Regina Maria”; Vila urbană a lui A.V. Mimi; Vila urbană a lui Vladimir Herta; Catedrala romano-catolică Providența Divină; Catedrala Mitropolitană din Chișinău.

Dl Corețchi Boris, dr., conferențiar universitar, a explicat studenților despre valoarea, rolul și importanța acestora în organizarea tururilor turistice din capitală.

Mulțumiri cordiale se aduc profesorilor în formarea specialiștilor.

Cu respect, grupa SHTA 1803

Servicii hoteliere, turism și agrement — specialitatea cea mai atractivă în cunoașterea și valorificarea patrimoniul național

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *