La data de 27.03.2019, grupele SHTA 1801, SHTA 1802, SHTA 1803 au realizat o excursie informativă la Parlamentul RM, în cadrul unităţilor de curs: Servicii publice şi Economie Europeană şi Integrare Economică.

Parlamentul Republicii Moldova este organul reprezentativ suprem al
Republicii ,  unica autoritate legislativă a statului. Istoria acestei instituţii de stat şi a edificiului în parte,a structurii organizatorice şi a sistemului decizional, reprezintă un interes sporit pentru studenţi.

Pe parcursul acestui eveniment, studenţii au avut posibilitatea să viziteze
muzeul Parlamentului RM, sălile de şedinţă, cât şi sala mare de ședințe plenare.

Obiectivul de bază al vizitei constă în familiarizarea studenţilor cu structura organizatorică a Parlamentului RM şi cu sistemul decizional, aferent instituţiei, cât şi conștientizarea ideii de către student că este cetăţean al RM, cu dreptul de a alege, de a fi ales şi de a participa la luarea deciziilor.

Pentru atingerea scopului propus, studenții au fost implicați în discuţii privitor la identificarea problemelor cu care se confruntă societatea, eficientizarea democraţiei participative şi a procesului de luare a deciziilor şi încurajarea iniţiativelor civice.

Coordonatori din partea Departamentului Economie, Marketing și Turism au fost Grumeza Tatiana, lector universitar şi Davîdov Cătălina, lector universitar, iar din partea  Parlamentului  RM : Cazacu Tatiana, consultant principal Centrul Vizite si Informare.

Vizită de studiu la Parlamentul Republicii Moldova

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *