Astăzi 01.04.2019 , împreună cu studenții am fost în cel de-al doilea Info-Tur, organizat de ANTRIM și Proiectul de Competitivitate. A fost o zi frumoasă cu multe obiective turistice. Când soarele se ridicase pe cer, noi ajunsesem la Regatul Vinului, Cricova. Aici, în trenulețe ca din poveste am vizitat mai multe străzi: Șampaniei, Cabernet, Fetească, Dionis ale orașului subteran. Ghizii ne-au vorbit despre filosofia și cultura vinului. Viitorii specialiști în Turism și Marketing au înțeles că în spatele unui pahar de vin sau spumant stă o muncă titanică și o istorie întreagă. După un filmuleț despre istoria Vinăriei, am savurat câțiva stropi din licoarea lui Bachus. Entuziasmați de cele auzite și învățate am mers spre Complexul arheologic Orheiul Vechi. Aici, studenții au fost familiarizați cu istoria și valoarea culturală a Complexului. Am vizitat Complexul Eco Resort Butuceni, unde dl Anatol, inspirat din dorul casei părintești și din tradițiile naționale, în special a bucatelor gătite «ca la mama acasă» a creat acest complex în scopul dăinuirii tradițiilor noastre naționale. Am vizitat căsuțele cu prispe, care în interior mai domină ochii blînzi de sus, ce se bucură de faptul că în Moldova au mai rămas oameni cu sufletul mare, aducându-ne aminte și de străbuneii/buneii noștri. După amiază, am vizitat Mănăstirea Curchi, una dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Basarabia, fiind și una dintre cele mai faimoase mănăstiri ale țării. 
Astfel, azi studenții au avut ocazia de a îmbina teoria cu practica, plăcutul cu utilul și au revenit acasă cu convingerea că și în Moldova se poate crea un viitor frumos. 
Aducem sincere mulțumiri Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, precum și Alinei Scobici, reprezentantul ANTRIM și studenta noastră.

A doua zi: Info-Tur în cadrul Academiei Noii Generații în Turism

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *