În perioada 12-24 martie 2019, profesorii din cadrul Departamentului Economie, Marketing și Turism,USM (dr., conf.univ. Buzdugan Adriana și dr., lect.univ. Ceaikovskii Alexandr) au participat la cursul Hands on Tourist (#HOT) Guiding Courses, acreditat de către Federația Globală a Asociațiilor de Ghizi în Turism (#WFTGA). Acest curs este predestinat ghizilor cu experiență, având ca scop principal dezvoltarea noilor tehnici și abilități practice. 
Cursul a fost organizat datorită Proiectului de Competitivitate din Moldova, Asociației Naționale pentru Turismul Receptor (#ANTRIM) și ai Asociației Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova. 
Timp de 7 zile au fost petrecute activități și seminare informative, practice care s-au sfîrșit cu un examen divizat în trei activități: Gidarea excursiei în transport, Ghidarea excursiei pe jos și Examen scris format din 27 întrebări: 26 teoretice și 1 practic.
Adriana Buzdugan – vreau să aduc sincere mulțumiri organizatorilor și trainerului nostru Ghenadie Ciudnoveț, care a avut răbdarea și profesionalismul de a transmite abilitățile și de a ne forma competențe necesare unui ghid profesionist. Mi-a rămas în memorie tehnica formulării unui comentariu de succes, cum să-mi controlez emoțiile, cum să formulez o descriere atractivă a obiectului. Cuvintele cheie după care mă voi conduce pe viitor vor fi: TVP (Top Visual Prioritet); KISS (Keep it Short and Simple); 5W+1H (What?; Where?; When?; Who?; Why?; How?).
Alexandr Ceaikovskii – vreau să menționez ca demult nu am simțit așa emoții pozitive, care m-au făcut să mă simt eficient și productiv. Grație acestor cursuri am cunoscut oameni noi și oportunități de colaborare dintre mediul academic și cei din economia reală

Hands on Tourist (#HOT) Guiding Courses

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *